Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2014 12:44

Китайська пошукова система Baidu розробляє власний автомобіль-безпілотник

Китайська пошукова система Baidu розробляє власний автомобіль-безпілотник
Фото:searchengineland.com

Китайська пошукова система Baidu, лідер серед пошукових систем КНР і третя у світі за кількістю оброблюваних запитів, оголосила про початок розробки автономно-керованого автомобіля. Автопілот цієї машини буде працювати за допомогою даних, отриманих від сенсорів і GPS, самостійно вибираючи швидкість і напрямок руху. Про це повідомляє видання ECNS.

Які-небудь інші подробиці щодо свого проекту Baidu не представила. Відомо лише, що дорожні випробування машини заплановано на кінець 2014 року. Раніше "Байду" також повідомила про проектування безпілотного велосипеда.

У травні перший прототип машини з автопілотом, здатної без участі водія переміщатися по дорогах загального користування, представив американський пошуковик Google. Відмінною рисою машини стала відсутність керма, педалей акселератора і гальм.

У травні 2012 року влада штату Невада першими в США видали Google ліцензію на випробування автомобілів-безпілотників на дорогах загального користування. Восени того ж року губернатор Каліфорнії підписав законопроект, що легалізує тестування автономних машин на магістралях.

В кінці травня 2014-го Служба реєстрації транспортних засобів Каліфорнії (DMV) склала список вимог до тих, хто тестує безпілотні автомобілі. Зокрема, водіям таких машин заборонено під час руху спати або займатися відволікаючими від дороги справами. Випробувач повинен в обов'язковому порядку знаходитися на водійському місці і бути готовим у будь-який момент взяти керування на себе.

Зараз ви читаєте новину «Китайська пошукова система Baidu розробляє власний автомобіль-безпілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути