понеділок, 01 вересня 2014 15:50

Китай виділить 16 мільярдів доларів на будівництво заправок для електромобілів

Китай виділить 16 мільярдів доларів на будівництво заправок для електромобілів

Уряд Китаю планує виділити близько 100 млрд юанів (16 млрд доларів) на будівництво мережі автозаправних станцій, які будуть заряджати електромобілі.

Про це повідомляє асоціація "Укравтопром".

Таким чином держава має намір надати підтримку електромобільному сектору країни, який останнім часом почав активно розвиватися. На даний момент електромобілі в країні виробляються кількома компаніями, включаючи групу BYD, але в найближчій перспективі дуже малоймовірно, що вони зможуть достатньо ефективно конкурувати з машинами, оснащеними традиційними двигунами.

Китай намагається вести активну боротьбу за скорочення вуглецевих викидів, що завдають шкоди екології країни. Крім того, це послужить стимулом для активізації інноваційних процесів у автомобілебудуванні.

Крім того, КНР планує звільнити електромобілі і деякі гібриди від податку з продажів. Уряд також розпорядився поставити такі машини на озброєння місцевих чиновників.

Згідно з планами уряду, електромобілі повинні скласти 30% державних закупівель машин вже до 2016 року. Після того як регіональні влади впораються з цим завданням, частка буде знову підвищено.

За прогнозом компанії BMW, яка почне продавати свій електромобіль в країні в поточному році, китайський ринок машин з електродвигуном стане найбільшим у світі протягом п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Китай виділить 16 мільярдів доларів на будівництво заправок для електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути