четвер, 14 липня 2016 11:19

Кабмін змінив спосіб оформлення автомобілів

Кабмін змінив спосіб оформлення автомобілів
autoconsulting.com.ua

Кабінет міністрів дозволив оформлення угоди з купівлі-продажу автомобіля як у сервісних центрах (колишніх МРЕВ), так і прямо в автосалонах.

Головним документом, що регламентує зміну власності на автомобіль є договір купівлі-продажу. Раніше його могли засвідчити тільки в сервісних центрах МВС , для чого необхідна була присутність і продавця авто і покупця, або довіреність від них, написав у Facebook Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів.

Тепер же оформити такий договір можна і в автосалоні, комісійного майданчику та інших організаціях, які мають право торгувати вживаними автомобілями і підключені до бази МВС. Договір вноситься в базу МВС і вже є підставою для подальшого оформлення нових документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити авто в лізинг і не стати ошуканим

"Нововведення нікого не утискає і не зобов'язує. Хто хоче, той може як і раніше, оформити такий договір в сервісному центрі МВС, але для кого зручніше це зробити прямо в автосалоні - тепер є така можливість. Це особливо зручно, коли покупець і продавець знаходяться в різних регіонах і їм тепер немає необхідності спільно їхати в сервісний центр", - сказав AUTO-Consulting Олег Назаренко.

На думку Назаренка, таке нововведення дасть додатковий імпульс цивілізованій торгівлі уживаними автомобілями. Тепер операції з такими авто можна проводити в комфортній обстановці автосалонів, а не під воротами колишніх МРЕВ.

Нагадаємо, ринок нових автомобілів із прийняттям закону про зниження акцизів на іноземні авто суттєво не зміниться. За попередніми підрахунками, в рік українці завозитимуть до 90 тис. автомобілів. Це незначна цифра, оскільки в Україні є 9 млн. авто.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін змінив спосіб оформлення автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути