Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 16:31

Італійці перетворюють звичайні авто на гібриди за 3 тис. євро

Італійці перетворюють звичайні авто на гібриди  за 3 тис. євро

Група інженерів з Університету Салерно перетворила міський Fiat на гібрид. Також вони розробили набір, завдяки якому всі охочі зможуть це повторити.

Інженери розробили комплект обладнання HySolarKit. Один такий набір коштує близько 3 тис. євро і, за розрахунками розробників, виправдовує себе приблизно за три роки. Про це повідомляє Euronews.

За словами розробників, швидка гібридизація автомобіля стала можливою завдяки поширенню коліс із умонтованими електродвигунами. Вони встановлюються ззаду і під час руху допомагають двигуну внутрішнього згоряння, що сприяє зниженню витрати палива і викидів шкідливих речовин в атмосферу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромобілі із зовнішністю авто преміум-класу можна придбати за $3 тис.

"Застосування сонячної енергії в цій сфері – революція. Наш пристрій запатентовано. Таке обладнання можна використовувати для будь-якого автомобіля з переднім приводом", - сказав керівник проекту, професор Джанфранко Ріццо.

При гальмуванні такі колеса виконують роль генераторів і заряджають додаткову літій-іонну батарею, а встановлені на даху і капоті сонячні панелі служать як додаткове джерело живлення.

Підзарядка акумуляторів відбувається зазвичай або під час руху, або при тривалих стоянках. Блок управління гібридною системою підключається через стандартний діагностичний порт автомобіля. Також допускається установка дисплея з виводом інформації про стан заряду батареї та економічність їзди.

Зараз ви читаєте новину «Італійці перетворюють звичайні авто на гібриди за 3 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути