Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 12:15

Ford тестуватиме автомобілі на екстремальній "Фабриці погоди"

Ford тестуватиме автомобілі на екстремальній "Фабриці погоди"

Американський автовиробник створив інноваційний дослідницький центр, де в екстремальних погодних умовах випробовуватиме свої автівки. "Фабрика погоди" розміщена на одному з німецьких заводів Ford у Кельні. Компанія вклала у неї 1 млн євро.

В центрі одним натисканням кнопки моделюватимуть погодні умови всіх куточків світу: від арктичних морозів до сухої спеки пустелі або вологого тропічного лісу.

Також автомобілям створять умови аналогічні умовам на висотах, що перевищують висоту Монблану - найвищого піку Альп, швидкості автомобіля і вітру до 250 км / год, відтворять екстремальні температури, від -40 °C - до -55 °C - середньої зимової температури Східного Сибіру, і вологості 95%.

Центр розміром з футбольне поле займатиме територію площею 5500 кв. метрів. Крім того, матиме 2 аеродинамічних тунелі, лабораторію для відтворення високогірних умов і 4 зали з контрольованою температурою. У 3 з них випробовуватимуть авто на вплив високої вологості.

Підприємство стане провідним дослідницьким центром для тестування автомобілів, наголошують у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарці показали автомобіль майбутнього

"Завдяки цим передовим технологіям компанія отримає можливість ефективно моделювати і багаторазово відтворювати найбільш екстремальні умови навколишнього середовища з усього світу. Новий випробувальний центр дозволить нам створювати погодні умови в діапазоні від умов в центрі пустелі Сахара до умов на Південному полюсі. І це, в свою чергу, дасть нам можливість розробляти, виготовляти і випускати на ринок нові моделі автомобілів, що відрізняються більшою надійністю, невибагливістю і комфортом незалежно від погоди "за бортом". З такими можливостями Ford зможе продовжити розробку своїх кращих флагманських автомобілів", - прокоментував віце-президент відділу розробки продукції компанії Ford of Europe Джо Бакай.

Відкриють "Фабрику погоди" у квітні 2017 року. У повну силу центр має запрацювати до кінця наступного року. Тоді експерти зможуть тестувати до дев'яти автомобілів одночасно за параметрами зручності, безпеки, експлуатаційних якостей, електричних характеристик, гальмування, кондиціонування повітря і вантажопідйомності, передає autoconsulting.

На фабриці тестуватимуть лінійки автомобілів представницького класу і спорткарів Ford: Focus RS, Focus ST і Ford Mustang. Крім того, тут перевірятимуть всі передньопривідні, задньопривідні і повнопривідні моделі.

Ford має випробувальний полігон у бельгійському місті Ломмель. Це спеціальний трек, який має гірші дорожні поверхні, ділянки з боковим вітром, водяними і грязьовими ваннами.
Зараз ви читаєте новину «Ford тестуватиме автомобілі на екстремальній "Фабриці погоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути