Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2015 12:29

Ford навчить телефони керувати автомобілями

Ford навчить телефони керувати автомобілями

Американський автомобільний концерн Ford розробив нову технологію, що дозволяє керувати автомобілем із смартфону. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Нова система отримала назву SYNC Connect. Першим її отримає кросовер Ford Escape, продажі якого розпочнуться навесні наступного року. Потім SYNC Connect почнуть встановлювати і на інші моделі.

Для керування автомобілем власникові потрібно буде встановити на смартфон спеціальний додаток. Завдяки ньому користувач зможе дистанційно запускати двигун, визначати місце розташування автомобіля, блокувати і розблоковувати замки дверей, а також отримувати дані про кількість палива у баці, рівні масла, заряді акумулятора і тиску в шинах.

Крім того, буде реалізована і можливість запуску двигуна за розкладом - потрібний час можна буде задати в додатку для смартфона. Заради безпеки телефон і автомобіль необхідно буде "спарити". Це можна буде зробити тільки сидячи в машині. Під час процедури сполучення потрібно вводити згенеровані системою коди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США почали продавати автомобілі через торгові автомати

У багатьох останніх моделях автомобілів Ford встановлена система SYNC, що дозволяє власникові управляти декількома функціями автомобіля різними способами. Зокрема, бортовими пристроями, включаючи магнітолу і клімат-контроль, можна керувати за допомогою голосових команд.

Остання версія системи SYNC 3 включає у себе голосове керування, сенсорний екран із доступом до деяких функцій машини, а також сполучення смартфона з бортовою системою за допомогою Bluetooth. В останньому випадку смартфон можна, наприклад, використовувати в якості навігатора із виведенням підказок на екран приладової панелі.

Нагадаємо, системи подібні до SYNC Connect встановлюються переважно на люксові автомобілі, включаючи Audi, Merсedes і Tesla.

Зараз ви читаєте новину «Ford навчить телефони керувати автомобілями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути