Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2014 17:10

Експерти назвали найекологічніший автомобіль року

Експерти назвали найекологічніший автомобіль року

Журі американського видання Green Car Journal назвало переможця конкурсу "найекологічніший автомобіль" 2014 року. Це звання отримав електрокар BMW i3.

За словами експертів, при визначенні кращого екомобіля враховувався не тільки вплив автомобіля на навколишнє середовище, але і його "доступність для масового ринку". У США вартість компактного німецького автомобіля з електричним приводом стартує з позначки 41 350 доларів.

За це звання BMW i3 довелося боротися у фінальному етапі з такими автомобілями як Chevrolet Empala Bi-Fuel, двигун якого може працювати на бензині або природному газі, Audi A3 TDI з звичним, але економічним турбодизелем, Honda Fit з 1.5-літровим бензиновим агрегатом і VW Golf з турбодизелем.

Зазначимо, що це перший випадок перемоги електромобіля. Green Car Journal почав вручати премію "Зелений автомобіль року" в 2006 році. З тих пір, в різні роки цього звання були удостоєні такі машини як Mercury Mariner Hybrid, Toyota Camry Hybrid і Audi A3 TDI Clean Diesel.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали найекологічніший автомобіль року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути