пʼятниця, 20 листопада 2015 12:03

Експерт розповів, що повинні знати водії-початківці

Експерт розповів, що повинні знати водії-початківці

Найчастіше у несподівані ситуації за кермом потрапляють водії-новачки, помітили у Міжнародній федерації захисту прав водіїв.

Через погані водійські навички та малий досвід володіння автомобілем початківці найчастіше потрапляють у аварії та мають складнощі із сервісним обслуговуванням автомобіля.

"Водіям з незначним досвідом, або взагалі без нього потрібно одразу вчитись їздити за правилами, не привчатись порушувати. Водійський етикет та дотримання правил дорожнього руху - це основні вимоги, які мають ввійти у звичку. Багато з них часто повільно їдуть у крайній лівій смузі. А у "Правилах дорожнього руху" написано, що на невеликій швидкості слід їхати у правих рядах. Початківці часто керуються емоціями", - каже Gazeta.ua Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: "Наші водійські права відтепер дійсні в Італії"

Водіїв-початківців нерідко дурять на СТО — встановлюють потримані деталі замість нових, ремонтують те, що справне.

"Не можна дозволяти обманути себе. Наприклад, раніше ДАІ могло сформулювати протокол та схему ДТП, щоб незаконно вигородити одну сторону і повісити відповідальність на іншу. З поліцією таких випадків не було, але все ж таки варто бути уважним і бути готовим. Якщо виникають складнощі, варто звернутись до більш обізнаного водія або до адвоката. З некоректно складеними документами важко надалі довести свою правоту", - каже експерт.

На дорозі часто виникають проблеми через те, що новачку важко спрогнозувати поведінку інших учасників руху.

"Водій повинен поступово набиратись досвіду водіння. Щодня вдосконалювати свої навики, аналізувати помилки", - зазначив Вадим Карнаухов.

Нагадаємо,в Україні набули чинності нові правила дорожнього руху. Зокрема, порушення на дорогах фіксуватимуть відеокамери.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що повинні знати водії-початківці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути