Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 18:34

Дизельні авто становлять третину українського ринку

Дизельні авто становлять третину українського ринку
фото: kontrakty.ua

У січні в Україні продали 3,7 тис нових автомобілів. Третина з них - з дизельними двигунами.

Із загального обсягу продаж частка легковиків становить 85%. Комерційних автомобілів – 12% і автобусів – 3%. Про це повідомляє Укравтопром.

У сегменті нових легкових автомобілів найпопулярнішими були автомобілі з бензиновими двигунами, які охопили 57,8% продажів. Більше третини продажів легкових (33,7%) припало на дизельні автомобілі. Автомобілі з газобалонним обладнанням обрали трохи менше 8% покупців. Електрокари у продажі нових легкових авто зайняли 0,4% ринку, а гібриди лише 0,2 відсотка.

Серед комерційних автомобілів традиційно домінують машини з дизельними двигунами – 78% продажів. Автомобілі, що працюють на бензині, охопили 14%, а оснащені газобалонним обладнанням – 8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні вживані автомобілі зайняли третину ринку

На автомобілі, оснащені гібридними установками і електродвигунами, довелося менше 1% січневого ринку.

На ринку нових автобусів 70% продажів довелося на дизельні автобуси. Газомоторна техніка зайняла тут 27% ринку, а частка автобусів з бензиновими двигунами склала всього 3%.

Сумарно продали найбільше бензинових транспортних засобів (51%). При цьому його частка щодо продажу річної давності зменшилася на 5 процентних пункту.

Зараз ви читаєте новину «Дизельні авто становлять третину українського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути