Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2014 15:27

Citroen представив позашляховик С4 Cactus, який витрачає 2 літри бензину на 100 км
17

Citroen представила концептуальний позашляховик С4 Cactus Airflow, який дебютує на Паризькому автосалоні.

Витрата палива автомобіля заявлена на рівні в 2 л на 100 км шляху. Цього виробник добився, не тільки активно використовуючи надлегкі матеріали, але і застосувавши свою фірмову розробку - пневмогібрид.

Citroen стверджує, що серійна версія кросовера Cactus і без того на 200 кг легше стандартного хетчбека С4, але вагу концепту Airflow вдалося знизити ще на 100 кг. Концепт отримав цілий ряд деталей з композитних матеріалів, включаючи панелі кузова, елементи підвіски, задні і бічні двері. Частина силової структури кузова виконана з алюмінію і високоміцних сталей, а панорамне скління з полікарбонату. Стверджується, що цей матеріал має ті ж властивості, що і багатошарове скло, але при цьому помітно легше.

На концепті застосовано ряд активних аеродинамічних елементів. Наприклад, змінювати своє положення можуть повітрозабірники в передньому бампері, бічні дефлектори і лопасти, встановлені на колісні ковпаки. Крім них, С4 Cactus Airflow оснащений шинами розмірністю 155/70/R19, більш компактними бічними дзеркалами, особливим заднім спойлером і технологією Air Curtain. Аеродинамічні накладки під назвою "повітряна завіса" з боків переднього бампера оптимізують потоки повітря в районі колісних арок.

У Citroen відзначають, що навіть повністю світлодіодна оптика вносить свій вклад в загальну економію палива, так як споживає значно менше енергії.

Проте головну роль в досягненні мінімальної витрати палива грає силова установка, заснована на серійному 82-сильному бензиновому двигуні PureTech. Вона отримала додаткові пневмокомпоненты Hybrid Air, вперше продемонстровані взимку минулого року. Таким чином, концепт здатний пересуватися, використовуючи лише енергію стисненого повітря, при цьому взагалі не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Крім цього передбачено можливість використання тільки бензинового двигуна і робота усіх компонентів силової установки одночасно.

Детальних технічних характеристик концепту Citroen воліли не розкривати, але заявили, що серйозно розглядають перспективу застосування задіяних технологій на серійних автомобілях.

Зараз ви читаєте новину «Citroen представив позашляховик С4 Cactus, який витрачає 2 літри бензину на 100 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути