пʼятниця, 15 січня 2016 15:13

Ціна акцій Renault впала до 21,1 мільярда євро

Ціна акцій Renault впала до 21,1 мільярда євро
фото: autotesla.com

Акції Renault знизились на рекордні за останні 17 років 25%. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

До 12.30 за паризьким часом компанія коштувала всього 21,1 млрд євро. Співробітники Дирекції з питань конкуренції, захисту прав споживачів та запобігання шахрайства (DGCCRF) при міністерстві економіки Франції відвідали кілька заводів Renault 7 січня. Їх метою була перевірка системи контролю викидів автомобілів.

"Інспектори DGCCRF провели обшуки в техцентрах Renault в Ларді і Гійянкурі. Обшуки пройшли після перших технічних випробувань, що провела незалежна технічна комісія. У грудні минулого року перевірили 11 машин, у тому числі чотири – Renault. Перевірка не виявила наявність програмного забезпечення, що може спотворювати дані про викиди", - йдеться у прес-релізі Renault.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція розслідує махінації Renault з викидами

Слідом за Renault впали акції й інших автоконцернів і виробників комплектуючих. Лідер французького авторинку PSA Peugeot Citroen спочатку втратив близько 19%, але після публікації заяви, що тести автомобілів PSA Peugeot Citroen не показали жодних "аномалій", сталися коригування – до 21.00 за Києвом падіння було 5%. Близько 7% втрачав виробник автокомпонентів Faurecia і близько 9% – Valeo. В цілому французький індекс CAC 40 опустився вчора на 1,8%.

Які саме моделі Renault відібрали для перевірки, не повідомляють. У Франції можна купити 10 моделей Renault з двигунами внутрішнього згоряння і чотири – з електродвигунами. В Європі більшість моделей оснащені дизельними двигунами, розповідає один із дилерів французького автоконцерну. Renault виробляє лінійку дизельних двигунів для легкових і легких комерційних автомобілів об'ємом від 1,5 до 2,3 л.

Нагадаємо, акції автовиробника Renault на торгах 14 січня подешевшали на 20%. Це сталося після того, як влада Франції оголосила про початок розслідування про махінації з екологічними тестами.

Зараз ви читаєте новину «Ціна акцій Renault впала до 21,1 мільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути