четвер, 30 жовтня 2014 17:26

Британських небіжчиків будуть перевозити на катафалках Rolls-Royce Phantom
5

Британське похоронне бюро з міста Ноттінгем A.W. Lymn отримало в своє розпорядження катафалк Rolls-Royce Phantom Hearse. Як повідомляє газета Nottingham Post, автомобіль є першим у світі "Фантомом", побудованих спеціально для перевезення трун.

Катафалк, на створення якого пішло близько півмільйона фунтів стерлінгів (800 тисяч доларів), був розроблений італійською фірмою Biemme Special Cars. Вперше цей автомобіль був анонсований ще два роки тому, однак перший "товарний" автомобіль знайшов свого покупця тільки зараз.

Як повідомлялося раніше, довжина машини становить сім метрів - практично на метр більше стандартного лімузина Phantom з подовженою колісною базою. Для катафалка довелося розробити 600 нових деталей, скріплених 200 метрами зварювання.

В оформленні підсвітлюваний відділення для труни застосовується відполірована нержавіюча сталь, кришталь і високоякісна шкіра. Похоронний "Фантом" отримав автоматичну задні двері, а також висувну платформу для труни з безшумно працюючим електроприводом.

Як відзначають представники A.W. Lymn, автомобіль здатний вмістити урну з прахом або труну будь-якого розміру. Плюс до всього, катафалк обладнали потужною акустичною системою з переносним мікрофоном і можливістю вести службу і транслювати похоронну музику на вулицю.

"Фантом-катафалк", як і серійний седан, оснащений 6,75-літровим бензиновим агрегатом, що розвиває 460 кінських сил, і восьмиступінчастим "автоматом".

Правда вартість оренди машини поки не вказана.

Зараз ви читаєте новину «Британських небіжчиків будуть перевозити на катафалках Rolls-Royce Phantom». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути