пʼятниця, 29 січня 2016 17:25

Автошколи втратили право готувати водіїв

Автошколи втратили право готувати водіїв
фото: uspehauto.ru

Українські автошколи не можуть готувати нових водіїв через законодавчі колізії.

Проблема пов'язана з відсутністю законодавчого врегулювання процесу акредитації автошкіл і видачі бланків їх закінчення після переходу з міліції на поліцію, повідомляє Автоцентр.

"У зв'язку зі змінами в законодавстві в рамках реформування системи правоохоронних органів автошколи опинилися в ситуації, коли формально колишній Департамент ДАІ МВС України, а нині Головний сервісний центр не проводить акредитацію закладів з підготовки водіїв, їх викладачів та не видає бланки свідоцтв про закінчення автошколи", - йдеться у повідомленні.

Заклади підготовки водіїв мають бути акредитованим для реєстрації і випускати групи курсантів, акредитація повинна бути дійсною. Без наявності чинного сертифіката діяльність неможлива. У той же час, починаючи з жовтня 2015 року, процедура акредитації викладачів і отримання сертифіката про акредитацію, навіть за наявності необхідних документів, припинена.

Сервісні центри та їх центральний апарат спочатку пояснювали таку ситуацію неправомірністю власних підписів, адже переважна більшість із них зараз перебувають у статусі виконуючих обов'язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії більше не зацікавлені в оскарженні штрафів - юрист

Потім мотивували свою бездіяльність підготовкою проектів нормативно-правових актів.

Наразі майже 3 тис. автошкіл не можуть здійснювати свою діяльність. Асоціація автошкіл звернулася з проханням сприяти невідкладному внесенню технічних змін у наказ МВС і зазначений спільний наказ декількох міністерств шляхом заміни в текстах "підрозділи ДАІ МВС України" на "Головний центр з надання сервісних послуг МВС та територіальні центри по наданню сервісних послуг МВС".

Зараз ви читаєте новину «Автошколи втратили право готувати водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути