середа, 13 квітня 2016 12:16

Автосалонам дозволили продавати вживані авто

Автосалонам дозволили продавати вживані авто
фото: autopten.com

Автосалони отримали дозвіл займатись комісійним продажем вживаних автомобілів у новий спосіб.

Закон стосовно стимулювання розвитку ринку вживаних товарів, прийняли вчора у Верховній Раді. Цей закон збільшить конкуренцію на вторинному ринку, що трохи знизить ціни на автомобілі, розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

"Українці тепер зможуть продавати чи купувати авто за допомогою автосалонів за нижчими цінами, ніж раніше. У цьому є великий плюс: людина може продати вживаний автомобіль за ціну, яку вважає за потрібне. Не потрібно буде продавати за ціну, яку запропонує "перекуп" на авторинку чи в інтернеті", - каже Олег Назаренко

Раніше автосалони викуповували автомобіль і платили 20% ПДВ від вартості автомобіля. Через це послугами автосалону не було вигідно користуватися. Оскільки авто за $10 тис обходилось дилеру у $12 тис. і він був змушений продавати його за $12,5-13 тис. Тому власники машин або продавали їх на авторинках "в чорну", або в інтернеті. Бюджет не отримував надходжень з таких продажів.

"Нині це виглядає так: якщо автомобіль, який взяли на комісію, коштує 10 тисяч доларів, а дилер продав транспортний засіб дорожче, то всю суму отримає власник машини, який просто повинен заплатити певну суму за послуги автосалону. Розмір комісії за послуги попередньо обумовлюватиме автосалон із власником машини. Послуги салону - це його прибуток. Автосалон із нього сплачує ПДВ до бюджету", - додав Олег Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи розповіли, чим їздять українці

Автосалони та автомобільні майданчики могли й раніше продавати вживані автомобілі. Після скасування довідки-рахунку, виникла правова колізія. Вона полягала в тому, що юридичні особи не могли продавати вживані автомобілі також була ще одна прогалина: дилери могли продавати лише вживані авто, в разі їхньої першої реєстрації.

Нагадаємо, із січня Україна зменшила мито на легкові імпортні авто на 0,9%. Тепер воно становить 9,1%. Зменшення мита буде відбуватися щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Автосалонам дозволили продавати вживані авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути