Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2014 18:17

Автомобілі українців можуть забрати для вивозу людей із бойової зони

Автомобілі українців можуть забрати для вивозу людей із бойової зони
Фото:15minut.org

Верховна Рада України в першому читанні підтримала ініціативу про притягнення транспортних засобів громадян і суб'єктів господарювання для вивозу людей із зони боїв.

Парламент України має намір внести зміни в деякі закони України, що дозволяють залучати транспортні засоби громадян і суб'єктів господарювання для транспортування населення із зони надзвичайних ситуацій та районів можливих бойових дій, пише Інтерфакс.

За законопроект № 4554а в першому читанні проголосувало 234 народних депутата з 317, зареєстрованих у залі засідань.

Як зазначив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, представляючи законопроект, пропонується внести зміни до Кодексу цивільного захисту України, закон України про залізничний транспорт, про правовий режим надзвичайного стану, про правовий режим воєнного стану, про автомобільний транспорт. За словами Бочковського, законопроект передбачає дозвіл залучати транспортні засоби як суб'єктів господарювання, так і громадян, для виведення населення.

Він зазначив, що законопроект врегулює питання реєстрації та видачу посвідчень водіїв, транспортні засоби яких залучені для вивозу людей із зони надзвичайної ситуації. Бочковський також підкреслив, що прийняття закону дозволить врегулювати питання компенсації вартості послуг і розмірів фактичних виплат суб'єктам господарювання та громадянам, транспортні засоби яких використовуються для перевезення населення з районів можливих бойових дій і зон надзвичайних ситуацій.

Як повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту, метою документа є встановлення правових засад залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації і районів можливих бойових дій. "Органу, який прийняв рішення про проведення евакуації, підприємства транспорту зобов'язані надавати транспортні засоби для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій. Суб'єктам господарювання і громадянам, транспортні засоби яких залучені, компенсуються вартість надання послуг і розмір фактичних (понесених) витрат за рахунок коштів, що виділяються з відповідного бюджету", - йдеться в законі.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі українців можуть забрати для вивозу людей із бойової зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути