четвер, 24 квітня 2014 19:10

Який мотоцикл підібрати для байкера-початківця
5

Кожен автомобіліст хоч раз замислювався про покупку двоколісного транспорту.

Якщо ви остаточно вирішили пересісти на мотоцикл, то пропонуємо розібратися, які бувають мотоцикли та які з них краще всього підійдуть для початківців-байкерів.

Класік

Класичний мотоцикл - універсальний варіант для того, хто точно не впевнений, навіщо йому взагалі мотоцикл. Невелика вага і помірна потужність - основні причини, чому  саме ці байки радять усім новачкам. Класік підходить і для далеких подорожей і для різких прискорень. Такі байки, як правило, оснащені телескопічною вилкою, круглою передньою фарою. Мотоцикліст на такому мотоциклі сидить прямо.

Часто мотоцикли класичної компоновки називають "Naked" (від англ. - голий) за відсутність напівобтікача. Ціновий діапазон в цьому сегменті досить великий, але саме в цьому секторі мотоциклів найлегше знайти гідний байк за розумною ціною.

 

Ендуро

Якщо душа кличе вас поганяти поза асфальтованих доріг, то ваш вибір - це ендуро. Болото на ньому ви, правда, не проїдете, зате придбаєте багато корисного досвіду на випадок, якщо в майбутньому раптом зберетеся купувати справжній кросовий мотоцикл. Втім, на шосе ендуро теж відчуває себе цілком природно. Такі байки володіють маленькою вагою, а тому легкі в управлінні (що дуже важливо для початківця мотоцикліста). Ще одна перевага - низька ціна витратних матеріалів (масла, фільтра і т.д.) і непогана ударостійкість - через особливу конструкцію ендуро досить важко пошкодити при падінні (на відміну, наприклад, від класика, приладова панель якого - дуже вразливе місце).

 

Спортбайк

Більшість спортбайків - це репліки реальних гоночних мотоциклів і являють собою нагромадження передових технологій мотоциклетної інженерії. Купувати такий байка для новачка - сміливе рішення, однак багато вибирають саме їх - мовляв, мрія, яка не дає спокою. Для того, щоб впоратися з спортбайком, початковий навик їзди на мотоциклі повинен бути, як мінімум, вище середнього. Крім того, слід уникати надмірно потужних мотоциклів (наприклад, літрових версій) - 600-кубового мотора буде більш ніж достатньо. Але головний недолік спортбайків - висока ціна.

 

Круїзер

З круїзерами справа йде приблизно так само - дорого, не рекомендується новачкам, але якщо дуже хочеться, то можна. Круїзер - це потужний і важкий байк, призначений для довгих поїздок, який найчастіше асоціюється з брендом Harley. Круїзери забезпечують пряму, низьку і зручну посадку, відрізняються низькооборотними двигунами, які дозволяють тримати дорогу спокійно і впевнено. Новачкові при виборі круїзера слід пам'ятати, що ймовірність падіння ніхто не відміняв, тому байк, в разі чого, доведеться піднімати на колеса. А значить мотоцикл повинен важити стільки, щоб ця задача не стала нездійсненною.

 

Турист

Туристичні байки розроблені спеціально для тих, хто зібрався помандрувати. Заощадити на таких моделях, на жаль, теж не вдасться. Новачкові, який не впевнений у своїх силах, такий варіант теж не підійде. Але слід пам'ятати, що туристичний мотоцикл - це максимальний рівень комфорту, об'ємний бак і багато багажного простору. В управлінні "туристи" не так легкі як, наприклад, ендуро, зате частіше всього бувають оснащені великим набором опцій. Уявіть собі: кондиціонери, магнітоли і навіть подушки безпеки.

 

Зараз ви читаєте новину «Який мотоцикл підібрати для байкера-початківця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути