Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2017 15:40

81 рік тому випустили найпопулярніший автомобіль на планеті
5

Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle

26 лютого 1936 року в Німеччині створили прототип першого "народного автомобіля" - Volkswagen.

Ідейним творцем автомобіля вважають Адольфа Гітлера. Канцлер Німеччини наказав конструктору Фердинанду Порше розробити надійний, міцний і доступний за ціною автомобіль.

Він повинен був стати обличчям нової Німеччини.

Гітлер продумав концепцію до дрібниць. За його вимогами, автомобіль мав розганятись максимально до 99 км/год і перевозити 2 дорослих людей і 3 дітей.

Гітлер накидав ескіз машини і сказав, що автомобіль "... повинен виглядати як жук, ви повинні взяти у природи кращі обтічні форми". Так народився Volkswagen Käfer - жук. У народі відоме й інше прізвисько автівки - Beetle.

Офіційна назва "жука" - KdF Wagen (Kraft durch Freude - "Сила в радості"). Його використовували для потреб армії під час Другої світової війни.

Особливість машини також полягала не в її зовнішньому вигляді і концепції. "Жук" не мав радіатора. Його обладнали двигуном з повітряним охолодженням, що не вимагає води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 115 років тому легендарна марка отримала своє ім'я

1937 року Volkswagen запустили у масове виробництво. Останній "жук" зійшов з конвеєра на заводі VW в мексиканському місті Пуебло 30 липня 2003 року. За цей час розійшлись 21 млн 529 464 екземплярів. Він став наймасовішим автомобілем в історії.

"Жука" не вподобали британці. Для них він був тісний і занадто гучно гудів.

"Це однозначно знакова машина в автомобільній історії. "Жук" - один із рекордсменів з довгостроковості свого випуску. Він поєднував найголовніші риси: простоту, надійність, доступність. Повітряне охолодження здешевлювало його виробництво і полегшувало техобслуговування. Завдяки обтічній формі знижував витрату палива. Мав варіації з кузовом, дуже популярний був у вигляді кабріолету", - каже Gazeta.ua автоексперт, організатор фестивалю Old Car Land Павло Лозовенко.

У 1960-х на базі "жука" створили фургон, який став символом хіппі - Volkswagen T1.

Зараз ви читаєте новину «81 рік тому випустили найпопулярніший автомобіль на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути