субота, 25 лютого 2017 10:10

6 історій італійських автологотипів
6

Італійцям належить першість у створенні люксових спортивних автомобілів.

Gazeta.ua пропонує добірку емблем найпопулярніших італійських автомобілів.

  Alfa-Romeo
Alfa-Romeo

Назва марки Alfa є абревіатурою від "Ломбардське акціонерне товариство з виробництва автомобілів". Приставку Romeo додали у 1916 році на честь бізнесмена з Неаполя Ніколи Ромео, який викупив компанію.

Логотип Alfa Romeo розробив у 1910 році кресляр Романо Кастелло. Червоний хрест на емблемі - це відлуння доблесних Хрестових походів. А змія - символ герба одного із найзнатніших родів в Італії часів Середньовіччя - Вісконті. Означала захист від ворогів і недоброзичливців.

  Fiat
Fiat

Назва марки теж є абревіатурою - "Італійська Автомобільна Фабрика в Турині". Її заснували у 1899 році кілька багатих аристократів: маркіз Альфонсо Фереро Де Вентамілья, граф Еммануель де Брікеразіо і граф-сенатор Біскареті Роберт. Окрім цього, слово "fiat" з латині означає "так буде".

Логотип створили у 1904 році. Це був напис марки на блакитному фоні в овалі. До 1960 року логотип практично не змінювався, окрім того, що овал ста квадратом і блакитний фон став червоним. У 60-тому році, за словами компанії, головний дизайнер компанії побачив неонове освітлення на небі, яке відбивалося від заводу. Після цього він зробив емблему довгою, де кожна літера мала свою блакитну комірку. Але з 1999 року компанія повернулась до звичного округлого логотипа - схожого на щит.

  Lancia
Lancia

Автокомпанію заснував гонщик Вінченцо Лянча 1906 року. Через рік вийшла перша автівка - Lancia 18-24 НР. Машина була досить інноваційною для свого часу. Мала чотирициліндровий двигун з 28 к.с. і розганялась до 90 км / год.

Фірмову емблему - кермо, а над ним прапор з написом "Lancia" придумали у 1911 році. До сьогодні її не змінювали кардинально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 історій емблем німецьких автомобілів

  Maserati
Maserati

Капоти спорткарів Maserati з першого дня створення прикрашає тризуб - 1926 року. Існує 2 версії цього лого. За першою, засновники марки брати Мазераті надихнулись статуєю Нептуна в центральному парку Болоньї і його символом влади тризубом. Емблему намалював один з шести братів Мазераті - Маріо.

За іншою версією, тризуб символізує трьох братів, які і заснували компанію - Альфьєрі, Етторе і Ернесто.

  Ferrari
Ferrari

Спортивні машини почали випускати 1929 року. Марку заснував гонщик Енцо Феррарі. Спочатку вона називалась "Конюшня Феррарі".

Емблема спорткарів зі вздибленим конем і піднятим хвостом спочатку прикрашала військові літаки, якими керував авіатор та італійський герой Першої Світової війни Франческо Баракка. Він загинув незадовго до закінчення війни. А Феррарі вирішив на його честь використати емблему з конем для своїх авто.

Гонщик лише додав жовтий фон - історичний колір його рідного міста Модена. Пізніше додав національні кольори Італії.

Lamborghini

  Lamborghini
Lamborghini

До 1963 року Lamborghini випускала трактори. Вже тоді існував бик на емблемі машин. Автомобільний підрозділ з'явився у 63-ому році як помста Ferrari. У той час Ферруччо Ламборгіні мав Ferrari 250GT. Але він виявив недоліки автівки і захотів зустрітися з Енцо Феррарі, щоб обговорити це. Але Феррарі навідріз відмовився прийняти гостя. Ображений Ферруччо вирішив створити кращий спортивний автомобіль, ніж Ferrari.

Засновник компанії Ферруччо Ламборгіні обрав бика - Тільця - з кількох причин. По-перше, це був його знак зодіаку. По-друге, на малій батьківщині Ламборгіні вирощували племінних биків. Тому Ферручо вибрав цю тварину як символ механічної потужності. А форма емблеми - щит - і жовтий колір пояснюють прямим "уколом" Ferrari.

Зараз ви читаєте новину «6 історій італійських автологотипів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути