Ексклюзиви
неділя, 04 жовтня 2015 20:49

5 найцікавіших автомобілів виставки Old Car Land-2015
10

Сьогодні закінчився фестиваль ретроавтомобілів Old Car Land-2015. Захід організували у Державному музеї авіації, що на столичній вул. Медова, 1. Всі автомобілі були виставлені між авіаційної техніки. Передбачалося, що на фестивалі представлять 400 машин, але їх приїхало на 100 більше. Ми вибрали 5 найбільш цікавих та рідкісних моделей в Україні.

Автор: Володимир Мукан
 

Packard 120 Convertible Sedan

Єдиний в Україні Packard 120 Convertible Sedan 1939 року вже вдруге показують на виставці. Його власник Олександр Настенко відновлював машину 15 років, багато деталей замовляв із США.

Машина обладнана 4,6-літровим двигуном на 120 кінських сил. Розганяється до 160 кілометрів на годину. Цікаво, що її силовий агрегат розрахований на 66 бензин. Пального такої низької якості зараз не продають, тому власник намагається обережно їздити автомобілем, аби не погоріли клапани двигуна.

Вартість такого автомобіля серед колекціонерів $80 тис.

Автор: Володимир Мукан
 

Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

Cadillac Eldorado Biarritz Convertible 1975 року – це найпотужніший у світі серійний кабріолет, він належить запорізькому клубу "Фаетон". Cadillac обладнаний 8,3-літровим бензиновим двигуном на 400 кінських сил. Автомобіль має повний електропакет – електричні склопідйомники, клімат-контроль, електропривід дзеркал. Також автомобіль оснащений автоматичною коробкою передач і круїз-контролем, який дозволяє машині рухатися із певною швидкістю без натиснення на педаль газу.

Машина споживає 20 літрів пального на 100 кілометрів. Її вартість такої понад $60 тис.

Автор: Володимир Мукан
 

Skoda-1201

Таких машин у всій Європі в оригінальному стані лишилося не більше 10. Автомобіль має тип кузова універсал. Подібно до мікроавтобусів, у нього з правого боку двоє дверей, з лівого – одна.

Машина випущена 1957 року. Вона належить запорізькому автоклубу "Фаетон". Такі машини у кінці 1950-х років Радянський Союз закуповував для швидкої допомоги. Через відсутність оригінальних деталей більшість із таких екземплярів перероблені під двигуни від "Волг". Оригінальний двигун автомобіля обсягом 1,2 літри. Радіатор машини обладнаний брезентовою шторкою, яка запобігає швидкому охолодженню двигуна взимку. Цікавим інженерним рішенням є розміщення паливного баку під капотом. Завдяки цьому в багажнику багато місця.

Вартість такого відновленого автомобіля в первісному стані понад $50 тис.

Автор: Володимир Мукан
 

Cadillac DeVille кабріолет

Американський кабріолет Cadillac DeVille 1966 року випуску – єдиний в Україні. Він належить одному із членів клубу "Нова Моторз". Машину показують на виставці вперше.

Цю модель неоднозначно сприйняли в США через дизайн лицевої частини – фара над фарою, тому в пізніших варіантах вигляд передньої частини був трохи модернізований. Автомобіль має м'яку підвіску. Салон обтягнутий шкірою і обладнаний електроприводом вікон, даху, кондиціонером і автоматичною коробкою передач.

У США такий автомобіль можна придбати за $35 тис., у Європі $40-45

Автор: Володимир Мукан
 

Buick Riviera

Buick Riviera 1967 року випуску привезли на виставку із Дніпропетровська на потязі. Таких моделей лише дві. Їх адаптували для європейського ринку – змінили спідометри. Цю машину привезли з США на виставку в Москві й подарували Леоніду Брєжнєву. Він передав машину директору заводу РАФ. Після того вона з'явилася в одного київського професора.

Buick Riviera обладнаний 7-літровим двигуном на 400 кінських сил, який розганяє автомобіль за 6 секунд до 100 км/год. Машина обладнана повним електропакетом – електропривід мають навіть задні кватирки й сидіння.

Вартість такого автомобіля $80 тис.

Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших автомобілів виставки Old Car Land-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути