Ексклюзиви
субота, 25 червня 2016 11:03

5 фактів про одного з найкращих гонщиків усіх часів Хуана Мануеля Фанхіо

24 червня 1911 року народився знаменитий аргентинський автогонщик Хуан Мануель Фанхіо. Він 5 разів отримував титул чемпіона у гонках Формула 1.

Фанхіо виступав у 50-х роках минулого століття. Тоді автогонки були дуже небезпечними. У 1951 він здобув свій перший титул. Після цього, з 1954 по 1957 він також ставав найкрищим у чемпіонаті Формули 1.

Автор: ru.motorsport.com
 

Gazeta.ua пропонує 5 фактів про легенданого пілота Формули 1 Хуана Мануеля Фанхіо.

Хуан Мануель Фанхіо приховував від батьків участь в гонках. Хуан Мануель Фанхіо почав кар'єру автогонщика ще у 17 років. Але він приховував це від батьків. Фанхіо брав участь у різних аргентинських перегонах, де часто перемагав. Після служби в армії гонщик почав власну автомобільну справу і збирав гроші на гоночний автомобіль. Держава допомогла гонщику відправитися на європейські гонки. Під час другої світової війни Фанхіо працював таксистом. Після цього, у 1948 році, президент Аргентини фінансово допоміг гонщику потрапити у Європу, щоб брати там участь в гонках

Автор: f1-portal.ru
 

Дебют у 38 років. Хуан Мануель Фанхіо провів дебютний сезон у віці 38 років. Тоді він виграв перше Гран-Прі у Сан-Ремо. Вже наступного року, у 1950 році, він посів друге місце у чемпіонаті. У 1951 році Фанхіо на старому боліді Mercedes завоював свій перший з п'яти титулів.

Автор: f1-portal.ru
 

Трагедія в Ле Мані. Крім "формульних" Гран-Прі, у 50-х роках гонщики брали участь в інших серіях. У 1955 році Фанхіо виступав на гонці на витривалість 24 години Ле Мана. Він їхав у групі автомобілів, один з яких вилетів на трибуни. Тоді загинуло 83 людини. В деяких країнах після цього заборонили проводити автогонки.

Автор: crazywheels.spb.ru
 

Революціонери викрали Фанхіо перед стартом кубинсткого Гран-Прі. Напередодні проведення Гран-Прі Куби у Гавані викрали гонщика. Тоді він був уже 5-разовим чемпіоном Формули 1. Це здійснили люди з оточення Фіделя Кастро. Крадіжка повинна була привернути світу до кубинських революціонерів.

Найкращий пілот усіх часів. Нині на це звання заслуговують декілька пілотів. Зокрема, Фанхіо, Міхаель Шумахер і Айртон Сенна. Сам Міхаель Шумахер у документальному фільмі про Формулу 1 казав, що найкращим безумовно є Хуан Мануель Фанхіо.

Зараз ви читаєте новину «5 фактів про одного з найкращих гонщиків усіх часів Хуана Мануеля Фанхіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути