Ексклюзиви
субота, 26 грудня 2015 16:57

4 головні події автомобільного ринку 2015 року

2015 рік почався із введення 5-відсоткових мит на імпортні авто. Це стосувалось як нових, так і вживаних машин.

Уряд ввів тимчасове мито на російські та узбецькі автомобілі. На узбецькі - 12%, а на російські - 10-17%. Через це мито у виграші будуть марки ЗАЗ, Богдан, Chery та інші виробники автомобілів економ-класу. Адже узбецькі й російські машини подорожчали. І, наприклад, Matiz втратив титул найдешевшої моделі на нашому ринку.

Автор: Drive2.ru
  Daewoo Matiz
Daewoo Matiz

Народні депутати скасували ввізне мито на електромобілі, а Президент підписав цей закон. Тож електрокари подешевшають на 10%. Наприклад, популярний японський Nissan Leaf коштує 430 тисяч гривень. Після зняття мита його ціна впаде на 43 тисячі.

Автор: Марина Олінішевська
  Nissan Leaf
Nissan Leaf

Також цей рік відзначився падінням рівня продажів. В листопаді в Україні продали понад 5 тисяч нових автомобілів. Такий результат на 8% відстав від жовтневого (швидше за все, позначилися перебої в роботі реєстраційних органів) і на 24% - від показника листопада минулого року. Найкращі показники останнього місяця отримали автомобілі японської марки Toyota - 545 проданих автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою відбулася перша акція електромобілістів

Автор: zn.ua
  Імпорт автомобілів
Імпорт автомобілів

Автовиробник КрАЗ наростив виробництво. Показник росту становить 10% вищий, ніж в аналогічному періоді минулого року, і на 3% - вищий, ніж у жовтні цього року. 51% машин - виготовлені на експорт, решта - для українського споживача. Також у бюджеті-2016 передбачили закупівлю пожежних авто вітчизняного виробництва.

Автор: autoconsulting.com.ua
  Пожежний КрАЗ
Пожежний КрАЗ
Зараз ви читаєте новину «4 головні події автомобільного ринку 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути