Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2014 12:19
Олексій Арестович
Олексій Арестович
Військовий експерт

Україні необхідно оголосити війну Росії

Минулого тижня сили АТО взяли під контроль дві третини населених пунктів Донецької і Луганської областей. Зараз найбільше бойовиків у великих містах цього регіону.
Наша армія хоче загнати терористів у Донецьк і Луганськ. Там взяти в кільце. Таким чином відрізати їх від фінансової підтримки Росії та від постачання зброєю. Зараз маємо велику перевагу у артилерії і авіації. Така тактика за нашої кількості військ ефективна. Наша армія вдало користується ситуацією після збитого "Боїнга".

Зараз вся світова спільнота засуджує Росію, мало не весь світ підтримує Україну, американці оголосили нас союзниками, британці самостійно почали вводити санкції проти Росії. Вже є результати дій наших військових. Бойовики тікають із захоплених пунктів, у багатьох містечках піднято український прапор. Єдине, чого бракує нашій армії, так це професійного й патріотичного керівництва. Зараз на чолі стоять генерали-пристосуванці. Вони сліпо виконують вказівки влади, яка не знається на військовій справі. Це те саме, що я вказуватиму хірургу, як проводити операцію на жовчному міхурі людини.

Зараз необхідно мобілізовувати нових військових. Вони потрібні у Київській, Миколаївській, Херсонській, Одеській та інших областях для відкритої війни з Росією.
Це буде головна наша битва. Росіяни до неї ретельно готуються. Свідченням цього є їхній обстріл з Азовського моря наших військових, ведення вогню на кордоні з Україною та їхні навчання на Чернігівському напрямі. Вже зрозуміло, що скоро над сходом буде повністю встановлено наш контроль. І Путін цього боїться і не хоче допускати з двох причин.

По-перше, його вважатимуть таким, що програв, його рейтинг впаде. По-друге, росіяни не зможуть повноцінно забезпечувати Крим без сухопутного сполучення. Інакше вже із жовтня населення там голодуватиме. Тому росіяни починатимуть повномасштабну війну проти нас. Їм допомагатиме Білорусь.

Наразі потрібно організувати міжнародну комісію з розслідування фактів обстрілу російськими військами наших частин. Вони доведуть, що Росія — агресор. Поки вона працюватиме наші війська перепочинуть, отримають підкріплення та нове оснащення. Потім варто припинити будь-які дипломатичні відносини з Москвою й оголосити їм війну. Якщо це зробити у найближчі кілька місяців, поки ще Європа і США не відійшли морально від авіакатастрофи "Боїнга", вони допомагатимуть нам.

Скільки б не було тут російських військ, ми їх переможемо, бо у нас підуть обороняти країну всі чоловіки. Як тільки росіяни десятками тисяч повертатимуться додому в трунах у їхньому суспільстві почнеться сильний розкол. Офіцери українського походження відмовлятимуться виконувати накази російського керівництва. Російське командування також саботуватиме ці накази, щоб не загинути. У нас же буде злагодженість, бо всіх об'єднуватиме одна мета — захистити власну територію. Це прагнення набагато сильніше, ніж захоплювати чужу територію за вказівкою держави. За рахунок добровольців партизанів і професійної армії ми просунемося вперед. Після звільнення сходу підемо на Крим. Повернемо і його.

Зараз ви читаєте новину «Україні необхідно оголосити війну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути