Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2015 17:39

В'єтнамські поросята міні-піги дуже охайні і люблять купатися
3

Фото: Світлана Корженко

Киянин Олексій Сухопара майже рік тримає вдома в'єтнамське порося Мартина. Годує його яблуками та кістками, спати вкладає у своє ліжко.

"Купив Мартина 8 місяців тому. Випадково побачив оголошення на стовпі і зателефонував за вказаним номером. Прийшов подивитися на порося. Додому вже не міг повернутися без нього", - розповів Олексій кореспонденту Gazeta.ua.

"Мартин тоді був зовсім маленьким, на двох долонях поміщався. Швидко виріс і тепер важить вже 40 кілограмів. Годую його двічі на день. Мартин їсть все підряд: траву, овочі, каші. Найбільше любить яблука і кістки. На прогулянку виводжу його двічі на день. Він дуже любить все обнюхувати і скубати зелену траву. На вулиці Мартин постійно звертає на себе увагу перехожих. Вони його зразу ж обступають і починають фотографувати. Мене ж розпитують, де і собі можна такого взяти. Деякі люди Мартина хотіли купити на шашлики. Відмовився — не погоджуся розлучитися з ним ні за які гроші", - додав він.

За словами Олексія, в'єтнамські свині дуже акуратні.

"Вони ніколи не ходять у туалет там, де їдять. Мартин теж такий. У квартирі ходить у туалет тільки помочитися. Свою потребу справляє у лоток. Коли хоче "сходити по-великому", починає скавчати і рилом тикає свій повідок. Цю потребу справляє лише на вулиці", - поділився господар.

"Раз на два тижні Мартина купаю. Кладу у ванну і поливаю із душа. Спочатку йому це процедура не подобалася. Кілька разів вистрибував із ванни й мокрим бігав по всій квартирі. Та з часом він звик до купання. Тепер сам залазить у ванну і рохкає від задоволення. Спати любить біля моїх ніг. Коли засинаю і не можу насварити, залазить на ліжко і влягається мені на плече", - додав Олексій Сухопара.

Зараз ви читаєте новину «В'єтнамські поросята міні-піги дуже охайні і люблять купатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути