Ексклюзиви
вівторок, 25 серпня 2015 14:35

Восьминоги б'ються за допомогою сміття, знайденого на дні

Восьминоги б'ються за допомогою сміття, знайденого на дні

Восьминоги закидають один одного сміттям під час бійки. Морські біологи записали відео, на якому восьминоги в якості зброї використовують підручні речі, захоплюючи їх щупальцями і кидаючи в супротивника.

Відеодоказ метання сміття один в одного восьминогами представив морський біолог з Нью-Йоркського університету на конференції Behaviour-2015 в Австралії, пише портал New Scientist.

На тілі восьминога знаходиться сифон, який він при переміщенні використовує як "реактивний двигун". За допомогою сифона він направляє струмінь води, щоб очистити житло від сміття або знайти їжу. На думку вчених, "похмурі" восьминоги (Octopus tetricus) використовують цю систему для метання сміття в супротивника в процесі боротьби.

"Восьминіг збирає купу речей у своїх щупальцях, а потім направляє струмінь води і під тиском кидає ці речі", – каже морський біолог з Нью-Йорку Пітер Годфрі-Сміт. Втім, дослідники до кінця не впевнені, що восьминіг цілеспрямовано кидав сміття в супротивника. Восьминіг міг просто прибирати своє житло за допомогою струменя води і випадково потрапити в сусіда.

Зараз ви читаєте новину «Восьминоги б'ються за допомогою сміття, знайденого на дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути