понеділок, 01 лютого 2016 19:40

Вчені пояснили, чому коти люблять спати на господарях

Вчені пояснили, чому коти люблять спати на господарях
Фото: ilady.in.ua

Спільний сон котів зі своїми власниками не є рідкістю. Та цікавим є те, що вони вибирають у господарів певні місця. І це не спроста. Коти можуть лікувати людей.

Британські вчені провели серію досліджень, щоб розкрити причину такого феномену.

По-перше, температура тіла кішки вище людської і становить в середньому 38,6° C. Тому їй потрібно набагато більшу кількість тепла, ніж людині, щоб зігрітися. Тому вони інстинктивно шукають джерела тепла, такі як підвіконня, нагрітий сонцем, або місце біля батареї.

Тіло людини також випромінює величезну кількість тепла, особливо голова: через неї відбувається велика частина тепловіддачі. Це і приваблює домашнього улюбленця.

Багато господарів помічали, що при захворюваннях, болях у м'язах і суглобах у людини кішки лягають саме на те місце, яке болить, знімаючи дискомфорт.

Причина цього також у підвищеній температурі, що виділяється хворим органом або ділянкою тіла, тоді як результатом чудодійного ефекту є особливість котячої шерсті. Вона виробляє струми низької частоти, схожі по своїй дії з медичними генераторами. Тому сон з вихованцем під боком є дуже корисним для загального стану здоров'я.

По-друге, кішок приваблює запах волосся господаря.

Актом турботи і догляду, вилизування кішкою волосся у господаря. Та цьому не особливо потрібно радіти, адже потрапляння у кишечник улюбленця довгого волосся може завдати йому серйозних пошкоджень.

По-третє, це відчуття комфорту і спокою, що кішка відчуває при знаходженні поруч з господарем.

По-четверте, кішка може приймати людське дитя за власне.

Буває, що кішка приділяє підвищену увагу дитині в будинку і залазить до нього в ліжечко.

Однак провідні тваринники радять не привчати кішок постійно спати на людині. Причинами є можливі затікання кінцівок, порушення ритму дихання через тиск ваги кішки. Часом у людини розвивається безсоння. Все це може позначитися на настрої, працездатності господаря. Тому краще облаштувати окреме місце для відпочинку вихованця.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чому коти люблять спати на господарях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути