неділя, 07 липня 2013 17:23

У сім'ях карликових мавп іноді народжуються навіть двійнята

У сім'ях карликових мавп іноді народжуються навіть двійнята

У Миргороді на Полтавщині проводять виставку карликових мавп. Їх привезли із приватної колекції з Харкова. Виставку організували в торговому центрі "Фуршет". Всі мавпочки знаходяться у тераріумах.

"Так, глянемо, хто це у нас тут,– до таблички на одному з тераріумів підходять кілька осіб. - Червонорукий тамарин. Вага дорослої мавпи до 0,5 кілограма. Сексуальна зрілість наступає із 16 місяців. Сім'я складається із самки та кількох самців. Живуть дружно. Народжується до 3 дітей. За дитиною доглядають всі члени сім'ї. Вагітність буває раз у два роки. У цього виду мавпочок іноді народжуються навіть двійнята. Харчуються фруктами, квітами, жабами, павуками" – коментує прочитану інформацію невисока чорнява жінка.

Багатьох відвідувачів виставки приваблює бурий капуцин. Має дуже довгий хвіст, котрим чіпляється за гілки дерев та інші предмети. По землі може ходити на двох ногах, переносячи їжу.

"Мама, дивись, мавпочка хоче на волю. Чого їх не випустять, хай би побігали. Вони б зі мною гралися"– смикає матір за рукав кофти дівчинка років п'яти.

Біля входу до виставки група підлітків. Чекають на час годування мавп. Тоді вони стають найбільш активними.

"Є відвідувачі, що спеціально підходять на час годування. Кормимо тричі на день і в однакову пору: о 10:30, 14:00 та 18:30" – пояснює директор виставки Олександр Новосел.

"У приватній колекції мавпочки вагою від 150 грам і до 3 кілограмів. Мають свої імена. Є і Катя, й Міша, й Кука. Маємо навіть Каспера. Назвали так тому, що з перших же днів показав себе як дуже кмітлива й розумна мавпа. А взагалі, коли б люди були такі як мавпи, то світ став би добрішим. У мавп немає злості, агресивності. Коли до них відноситися по доброму, то ніколи не вкусять, не подряпають" – пояснює він.

Наступного тижня виставка переїде до Орджонікідзе на Дніпропетровщині.

 

Зараз ви читаєте новину «У сім'ях карликових мавп іноді народжуються навіть двійнята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути