вівторок, 07 липня 2015 20:00

У китайському спеціальному "дитячому садку" наглядають за пандами
17

Дослідницький центр в Ченду - одне з наймиліших місць для роботи: саме тут допомагають маленьким чарівним дитинчатам панди підрости, щоб самостійно пізніше "вийти в світ".

Науково-дослідний Центр в Ченду (The Chengdu Research Base) в Китаї є надзвичайно важливим для виживання гігантських панд. У цьому центрі знаходиться своєрідний "садок" для дитинчат цих дивовижних тварин, а також відділ, відповідальних за розмноження панд. Це особливо актуально сьогодні, адже в дикій природі гігантських панд залишилося дуже мало - всього 1864 особини.

Кожна панда на рахунку, і тому кожне новонароджене дитинча в Центрі - справжнє свято. Вони не тільки дуже милі, але і дуже рідкісні за своєю природою: самка панди здатна дати потомство у віці 4-8 років, але здатність цю вона знаходить тільки на 2-3 дні в році. Потім йде вагітність протягом приблизно 160 днів, в результаті чого з'являється один, рідше - два дитинчати. Наступного разу панда зможе народити тільки через два роки. Таке повільне розмноження призводить до вимирання виду, і тому так важливо забезпечити повний захист і дати все необхідне маленьким пухнастим пандам.

Через те, що гігантська панда є зникаючим видом, влада Китаю прийняли досить суворі закони щодо забезпечення їх охорони. Наприклад, якщо який-небудь зоопарк за межами Китаю хоче взяти собі панду, він може лише її орендувати. Плата за таку оренду становить близько 1 мільйона доларів на рік, а у разі, якщо у цієї панди з'явиться дитинча, воно буде належати не зоопарку, а Китаю. Також, згідно із законом КНР, якщо загибель панди сталася з вини людини, за це передбачається покарання у вигляді смертної кари.

Зараз ви читаєте новину «У китайському спеціальному "дитячому садку" наглядають за пандами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути