понеділок, 30 березня 2015 14:35

Канарці вистачає чайної ложки корму на день
8

Фото: Тарас Подолян

Канарки — найдешевші в утриманні пташки. Одній на день вистачає чайної ложки корму.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Лідія Хижняк. Вдома вона тримає 50 канарок. Виділила їм окрему кімнату.

"Канарки їдять дрібне зерно: просо, рапс, коноплю, овес і насіння льону. Краще купувати корм, де є всі ці злаки. На день одній пташці достатньо чайної ложки корму. Кілограмова пачка коштує 30-40 гривень, її вистачає майже на рік. У раціон можна додавати варене яйця і зелень. Особливо люблять шпинат і листя салату. Шматочок листочка підвішує до клітки. Вистачає на день. Коли буваю на дачі, привожу їм мокрець — бур'ян, який росте на усіх городах. Канарки вважають його найбільшим делікатесом. Дуже люблять яблука, груші, гарбузи, огірки і кабачки", - розповіла жінка.

Лідія почала займатися розведенням канарок 8 років тому.

"Тоді купила дві пташки — Жовточка і Дусю. Поселила їх в одній клітці і вже за місяць вони висиділи пташенят", - сказала вона.

"Самка несе 5 яєць — по одному в день. Вони дуже дрібні — не більше квасолини. Висиджує пташенят 13 днів. Весь цей час самець годує її із дзьобика. Пташенята дуже маленькі. Та вже за тиждень після народження вони стають більшими у три рази", - додала вона.

За словами Лідії Хижняк канарок утримувати легко. Вони бояться лише газу і протягів.

"До того як з'явилися сучасні електроприлади, шахтарі брали з собою канарок у шахти. Якщо десь починав витікати газ, ці пташки гинули відразу. Але люди встигали врятуватися. Вдома на кухні канарку краще не тримати", - поділилася жінка.

"Недавно поставила диван у кімнаті з пташками і туди запрошуємо всіх гостей на релакс. Вони завжди питають: "А як же ви вночі спите?". Канарки вночі не співають, вони теж лягають спати. Стоять на одній лапці, а голову ховають під крильце. Вночі краще їх не турбувати, бо це може викликати стрес. Якщо тримаєте пташку у своїй кімнаті, то на ніч краще накривати тоненьким покривальцем", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Канарці вистачає чайної ложки корму на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути