Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2015 16:01

Басенджи не вміють гавкати і вмиваються лапою як кішки
6

Якщо ви боїтеся заводити собаку, оскільки не бажаєте чути постійний гавкіт у своєму будинку, то вас приємно здивує наступна новина. Є порода чотириногих друзів, які видають максимум бурчання, і лише в рідкісних випадках.

Басенджи або африканська негавкаюча собака (а також конголезька чагарникова собака, лісова собака з Конго, конго-тер'єр, ньям-ньям-тер'єр, собака занде, "істота з заростей") - одна з найдавніших порід собак. Історія породи налічує близько 5000 років, регіон центральна Африка. Унікальність породи в тому, що її представники не гавкають, але видають особливі, властиві тільки басенджи звуки, схожі на бурчання, але і їх можна почути лише коли собака схвильована. Також особливістю породи є зморшки на лобі (при зведених вухах) і туго закручений хвіст. Собаки цієї породи не пахнуть і нерідко вмиваються лапою, як кішки.

Басенджи не були виведені за допомогою людини, ця порода розвивалася сама по собі, завдяки природному відбору. В результаті це міцні здоров'ям собаки, з хорошим імунітетом, безстрашні і впевнені в собі, а вигляд породи практично не змінився за весь час їх існування. Природна мовчазність басенджи на батьківщині пояснюється міфом, що в старі часи, коли тварини вміли розмовляти, ватажок зграї випадково почув важливу таємницю одного племені людей. Щоб випадково не проговоритися, він і його зграя дали обіцянку, що ніколи не розкажуть почуте, і з того моменту замовкли назавжди.

У Стародавньому Єгипті цих собак привозили в подарунок фараонам, які дуже шанували басенджи і вважали їх живим оберегом. Про це свідчать настінні зображення басенджи в гробницях фараонів, а також знайдені мумії собак, які були поховані з почестями разом зі своїми великими господарями.

В африканській країні Конго басенджи досі використовуються на полюванні і високо цінуються за прекрасні мисливські якості.

Зараз ви читаєте новину «Басенджи не вміють гавкати і вмиваються лапою як кішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути