Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2015 17:05

Як привчити кота гуляти на повідку
2

Фото: Наталія Павленко

Киянка Наталія Овсієнко привчила свого кота гуляти на повідку.

"Він ріс у квартирі. І йому завжди було цікаво дивитися у вікно, сидіти на балконі і нявчати на горобців. Потім він почав вискакувати за вхідні двері на сходинковий майданчик. Я винесла його на вулицю раз, потім вдруге. Бачу, що йому страшно, але і цікаво. Так сам випросив прогулянки", - розповідає Наталія.

Вона купила для свого висловухого шотландця Майка повідок у магазині для тварин.

"Для котів є спеціальні повідки, які складаються із двох ошийничків: один защіпується навколо шиї, а інший на грудях, за передніми лапами., - говорить Овсієнко. - Спершу хотіла шкіряний. Але його довжина всього 1,1 метра. Вирішила , що мало і купила два із тканини, щоб з'єднати їх. Обійшлися у 80 гривень. Але, як показала практика, довжини у 110 сантиметрів достатньо. Іншого не пристібали".

Спершу кіт гуляв на повідку по квартирі. Поки звик, що позаду щось волочиться.

"На вулицю стали виходити по 5 хвилин на день, - каже Наталія. - Боявся інших котів, собак, людей на велосипедах. Припадав до землі або тікав до під'їзду. Я брала його на руки. Але щодня прогулянки ставали довшими і дійшли до години. Кіт гуляє, як і пес: все нюхає, бігає, грається. Єдина відміна – кіт ще лазить по деревах. І його не можна тягти на повідку за собою, як собаку. Лише слідкувати за ним і йти, куди він хоче".

На прохання кореспондента Gazeta.ua Наталія називає плюси і мінуси прогулянки на повідку.

"Які плюси я отримала для себе? Поки я вигуляю кота, остаточно прокидаюся. Потім відвожу його додому і йду на стадіон бігати. За місяць схудла на 2 кілограми. Якби не кіт, я би точно не схотіла вилазити з теплого ліжка, щоб побігати, - каже Наталя. - Завдяки коту маю кілька нових знайомств. У мене у дворі працює двірником моя колишня однокласниця. Вона раніше соромилася своєї професії і навіть не віталася. А побачила Майка, щось запитала про нього. Зав'язалася розмова. Одна-друга. Ми стали спілкуватися. Потім я роззнайомилася із власниками собак. Тепер щодня маю цікавих співрозмовників".

Настрій у киянки щодня чудовий, бо день починається із прогулянки.

" Я стала більше помічати гарного навколо: як падає листя, як сходить сонце. На все стала дивитися очима кота: швидше помічаю небезпеку. Наприклад, собак, - говорить Овсієнко. - Стала розрізняти птахів , бо Майк на них полює. Цікава і його поведінка: вже не боїться собак. Б'є особливо нахабних по носу, і вони його перестали чіпати. Якось Майк упав із дерева, бо товстий і не зміг утриматися. Але я його піймала. Тварина ходить в туалет на вулицю і дере кігті об дерева, а не об домашні меблі".

Із мінусів – кіт будить голосним нявчанням о 6.00.

" Але це справа звички, - розповідає Наталія. – Кота також не можна підпускати близько до інших котів. Щоб не заразилися якимись хворобами чи щоб не набрався бліх".

Зараз ви читаєте новину «Як привчити кота гуляти на повідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути