Ексклюзиви
субота, 04 лютого 2012 18:00
Аліна Стрижак
Аліна Стрижак
Аліна Стрижак

Невістки

Два тижні в мого хом'ячка істерика - відчуває, що я пахну собачою шерстю. Сусідка Яна попросила доглянути за її лабрадором, доки вона відпочиватиме в Карпатах. Раніше ключі від Яниної квартири були у свекрухи з поетичним ім'ям Роксолана. Правда, характером свекруха мало подібна на сердешну героїню твору Павла Загребельного.

- За час нашої відпустки свекруха переставляє всі меблі у квартирі, - бідкалася сусідка. - На кухні розкладає в'язані гачком серветки. Купує герані, яких я терпіти не можу. Жаліється чоловікові, що вигребла вагон сміття, хоча я постійно прибираю. Останній раз поміняла у вітальні штори. Замість рулонних, за 8 тисяч гривень, повісила тюль з органзи кольору "вирвиоко".

Яна тюль зняла і спересердя змінила замки на вхідних дверях. Цього вже не стерпів чоловік. Сім'я розпалася б, але хтось порадив сходити до психолога. Вибирали дорогого, з дипломами й офісом у центрі Києва. Психологом виявилася жіночка під 60 у в'язаній гачком жилетці. Яна плакала в ту жилетку з півгодини, доки почула таке:

Тюль зняла і змінила замки на вхідних дверях

- Ви змагаєтеся зі свекрухою за першість. Подякуйте їй, що сидить із вашим псом.

- Я дякую, - виправдовувалася Яна. - От недавно масажер їй купили. Я і два купила б, якби вона не рилася в нашій білизні.

- Ви, невістки, всі однакові, - зітхнула психолог. - Як своїй подарувала нормальні труси. Такі, щоб усю попу прикривали. А вона знаєте, що сказала? Що одягне їх на мій похорон.

До кінця прийому моя сусідка слухала розповідь психолога про її невдячну невістку. Потім прийшла додому і віддала мені ключі від квартири. Після того я чи не щодня маю "приємність" бачити пані Роксолану. Вона заходить до мене в квартиру під приводом "як там наш песик?" По-хазяйськи роззирається і зауважує:

- На телевизоре хорошо будет смотреться салфеточка. Скатерть надо поменять на зеленую. А это что? Хомячек? Фу, какая гадость эти мыши!

Зараз ви читаєте новину «Невістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути