вівторок, 30 січня 2024 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Агент ФСБ хотів влаштуватися на оборонний завод у Києві
7

СБУ затримала у Києві агента ФСБ, який хотів влаштуватися на оборонний завод.

Передусім фігурант намагався виявити і передати агресору локації запасних командних пунктів третьої штурмової бригади та штабу Сухопутних військ ЗСУ, повідомила 30 січня пресслужба СБУ.

"Також він зливав окупантам координати ключових енерго- і теплогенеруючих підприємств, які забезпечують світлом та опаленням більшу частину цивільної інфраструктури столиці. У його звітах до ФСБ проходила інформація як про електропідстанції та магістральні лінії електропередач, так і про котельні КП "Київтеплоенерго". Розвідвідомості потрібні були загарбникам для підготовки нової серії прицільних ударів по військовій та критичній інфраструктурі України", - звітує відомство.

СБУ затримала у Києві агента ФСБ
Фото: СБУ
СБУ затримала у Києві агента ФСБ
СБУ затримала у Києві агента ФСБ
СБУ затримала у Києві агента ФСБ
СБУ затримала у Києві агента ФСБ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадниця стежила за підрозділами морпіхів ЗСУ

За вказівкою російської спецслужби її агент намагався влаштуватися до оборонного заводу у столичному регіоні. Для виконання цього завдання фігурант підготував на себе резюме та направив його до кадрового підрозділу стратегічного підприємства. У разі отримання посади, зловмисник планував збирати таємну інформацію про види та кількість озброєнь, які виробляють на потужностях оборонного об'єкта.

Співробітники СБУ викрили ворожі наміри, задокументували злочинну діяльність російського агента і затримали його під час виконання розвідувального завдання.

Затриманим є 52-річний мешканець столиці, якого восени 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ по Московській області.

З початку комунікація киянина з посадовцем спецслужби РФ відбувалася через один із прокремлівських Telegram-каналів. У подальшому представник ФСБ спілкувався зі своїм агентом в анонімному чаті популярного месенджера.

Щоб виявити локації потенційних цілей для ворога, зрадник обходив вулиці Києва та його околиці й приховано фотографував "потрібні" об'єкти.

Фігуранту повідомили про підозру. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Агент ФСБ хотів влаштуватися на оборонний завод у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути